Citește, interpretează, notează. Luați în considerare că textele, filmele și imaginile despre care scrieți sunt lucrări estetice. De obicei, este valoros să întrebați nu numai ce este prezentat, ci și cum este prezentat.
Mai are sens structura ta originală după ce te-ai ocupat de textele tale primare și secundare? Există câteva aspecte noi pe care trebuie să le adăugați? Ar trebui să fie omis ceva? Vă puteți gândi la titluri de secțiuni mai concrete?
Priviți toate notele, adnotările proiecte de licenta și citatele pe care le-ați făcut sau adunat și comandați acest material în conformitate cu punctele din schița dvs.
Până acum, puteți începe și vă puteți pune gândurile pe hârtie.
Doar în cazul în care stai în fața unui ecran gol și creierul tău este înghețat și nu poți găsi cuvinte sau gânduri, poți găsi o mulțime de sugestii pentru a structura și a ușura procesul de scriere în numeroasele cărți care au apărut. în ultimul timp despre subiectul scrisului academic. Ia inima. Poți să gândești și să vorbești. Prin urmare, poți să gândești și să scrii.
Scrieți o introducere în care sunt articulate întrebarea și ipoteza dvs. de cercetare și este descrisă abordarea dvs., adică subiectul și structura lucrării dvs. sunt explicate.
Corpul lucrării dvs. este compus din secțiuni și subsecțiuni individuale. Fiecare capitol ar trebui să aibă un titlu și acest titlu ar trebui, de asemenea, dat în cuprins.
Corpul fiecărei lucrări prezintă în principiu motivele argumentului. În acest sens, este recomandabil să abordați scrierea unei secțiuni în acest fel:
Formulați o întrebare, teză sau denumiți un subiect concret pe care ați dori să lucrați în partea următoare. Apoi, scrieți secțiunea ca răspuns la întrebarea dvs., ca test al tezei sau o prezentare a conținutului subiectului dvs. .
ORGANIZAREA TEXTULUI DVS. ÎN PARAGRAFE
Asigurați-vă că vă structurați argumentația în paragrafe. Paragraful este mijlocul de bază care vă va ajuta să vă structurați fluxul de text. Ca regulă de bază, fiecare paragraf ar trebui să prezinte o idee. Fiecare paragraf ar trebui să dezvolte această idee într-o formă coerentă printr-o ordonare logică a propozițiilor sale. Ideea de bază ar trebui să fie menționată în mod explicit într-o propoziție cu subiect care apare de obicei la începutul sau la sfârșitul paragrafului. Paragrafele dintr-un text academic nu constau niciodată dintr-o singură propoziție!
INCLUSIV EXEMPLE ȘI CITATE ÎN TEXTUL DVS
Rămâneți concret în declarațiile dvs. Dezvoltați-vă argumentarea citând din textul dvs. primar sau din surse secundare. Rețineți, totuși, că citatele ar trebui să servească doar ca dovadă sau o ilustrare a afirmațiilor dvs. Prin urmare, ghilimele adaugă textului dvs., dar nu îl înlocuiesc – de aceea ar trebui să oferiți un scurt rezumat al conținutului citatului dvs. în propriile cuvinte și de ce ghilimele ar trebui să ocupe cu siguranță mai puțin de jumătate din spațiul total al textului.
În general, rezumatele scurte pot fi utile, dar repetarea a ceea ce se spune în sursele primare sau secundare nu este de obicei utilă. Este adesea de prisos să descrii biografia unui autor într-o subsecțiune.
Când includeți fotografii sau imagini în lucrare, rețineți că fotografiile nu vorbesc de la sine. O ilustrație nu înlocuiește o analiză a imaginii. Cel mai bun lucru de făcut este să tratați imaginile așa cum ați face citate din texte: interpretați conținutul și analizați imaginile vizuale.